fredag 25 september 2015

Vad händer på Biet?

Nu har det gått ett tag sen vi bloggade senast! 
Men det råder full aktivitet hos oss på Biet.
Vi är igång och jobbar med olika smågrupper, där vi bl.a. jobbar i ateljén, byggrummet eller har olika aktiviteter som att lägga pussel, rita, bygga lego mm.
På torsdagar delar vi oss på förmiddagen. Några barn går till Fröbelgården och har musiksamling tillsammans med Poolarna, och då har vi även stannat och haft gymnastik med dom i lekhallen.
Övriga barn har gått till vår gymnastiksal i Marielund, där de bl.a. har gjort hinderbana, och lekt olika lekar.


I ateljén har några barn börjat med att måla en stjärnhimmel...först måla dom den blåa himmelen och sedan har de tryckt dit stjärnor...
Barnen pratar om stjärnor och ett barn sa: " Jag vet att stjärnor inte är gula, dom är vita, det har jag sett på himmelen på kvällen".
Ett barn berättade att hon hade sett ett stjärnfall på Tv:n och sa att om man ser ett stjärnfall så får man önska sig något.

Några barn har målat av Babblarna, dom får då använda sig av olika tekniker vid målningen och fundera på vad de behöver...Liten eller stor pensel, vilken färg osv.


Några barn har tillsammans målat gräs och himmel på ett stort papper, och börjat måla av babblarnas hus, tanken är att fler barn ska delta i denna målning och få göra egna babblare...

Några pedagoger från oss har varit på Kreativt Centrum och deltagit i workshops om Ljusbord och Lera. Dessa tillfällen ger oss ny inspiration och nya idéer till vårt arbete med barnen.
Ljusbord har vi jobbat med under ett tag men hur går vi vidare?
Vi ska ha ljusbordet på och lägga fram material som inbjuder till utmaningar och spännande aktiviteter, samt givande samspel och samtal mellan barnen...


Vad händer med ljuset om man lägger rött papper över?
Spännande att rita mönster, häll färg i en plastficka, tejpa ihop och lägg på ljusbordet och gör mönster.
"Titta, jag har skrivit mitt namn" sa en pojke , och detta kan man göra på olika sätt. Han har även gjort det med färgade träpinnar.


Ha en trevlig helg!!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar