onsdag 1 april 2015

MarsUnder mars månad har det hänt mycket på Biet och Nektarinen och varit full aktivitet. Ghada har slutat hos oss och börjat på Plysaren, våra studenter från Campus har varit hos oss i två veckor. Anna har jobbat med Mia i poolen under två veckor, vilket gav mycket ny inspiration till jobbet.
Vi har fortsatt med skräpplockning med barnen, vårt jobb blev uppskattat och vi har fått en stor och fin fruktkorg av KomVux! Härligt med uppskattning!

Vi har gått på promenad i närområdet och letat vårtecken, vi hittade bl.a. snödroppar och krokusar.
Plockade med oss några blommor som barnen fick måla av på förskolan.
Vi har sått gräs till sagan om Gullefjun, vi har även sått krasse som vi ska provsmaka.
Idag har barnen smakat och dom tyckte :
-Inte gott, 
-Jag tyckte den va god,
Några sprang till köket och spotta ut och ville ha vatten.
-Det kanske är gott på smörgåsen krasse men jag är inte säker.

Vi har tillsammans skapat nya och förbättrade lekmiljöer, barnen visar stort intresse och kommer med idéer, i ett fönster har vi gjort iordning riddarmiljö och ett annat är det vårtema, bl.a. med nyckelpigor som barnen skapat i lera.

Vi har sorterat och plockat ut material i byggrummet, nu finns det bl.a. många rör därinne som barnen kör bilar och rullar kulor i. Finns klossar i olika material som vi bygger torn av....
Roligt att utmana kompisen och se om den kan bygga lika högt som mej?
Eller att man får till uppgift att bygga ett torn som är lika långt som en själv.

Våra barn visar stort intresse för sagor, och vi har plockat ihop material till sagan om "Guldlock och de tre björnarna". Ett av barnen kommer säkert bli filmregissör när han blir stor, han lever sig in och berättar sagan om och om igen med stor inlevelse. Vi har även skrivit en egen saga som heter "Dom tre katterna och den lilla musen", tanken är att vi ska skapa material för att dramatisera den sagan också.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar